Bend “Restrikcija” – istetovirani vode 3:2

Bend “RESTRIKCIJA”

Bend “Restrikcija” isprva počinje da radi u tročlanom sastavu koji čini Vladimir Tošić (bubnjevi, prateći vokal), Darko Gađanski (bas gitara i vokal) i Bojan Bajgo (ritam i solo gitara ). 2015. godine im se pridružuje Jelena Mrđen ( lead vokal), a nakon nekoliko meseci bend je obogaćen i petim članom, Nikola Nenin (ritam, solo gitara i prateći vokal). Prvi nastup u petočlanom sastavu bio je u Lazarevu 1. avgusta 2015. godine. Većinu publike osvojili su u Rock Clubu Zeppelin u Mužlji, gde aktivno sviraju i dan danas.

2018. godine dolazi do promene u bendu gde na mesto basiste, Darka Gađanskog, dolazi Nikola Nenin (prvobitna solo i ritam gitara), a njegovo mesto zauzima Pepi Petković.

Mesta u kojima su nastupali: Zrenjanin, Vršac, Sombor, Lazarevo, Ratkovo (gitarijada, osvojeno 1. mesto), Stajićevo, Ečka, Elemir (moto skup, zimska moto žurka MK Babatovo), Kikinda, Beograd (APRIL FEST, osvojeno 1. mesto), Šabac, Tomaševac, Itebej, Padina, Banatski Dvor, Alibunar,…

Za sada, bend Restrikcija je isključivo cover bend.

U daljem razgovoru, pričamo sa Jelenom, frontmenom benda.

“Mi smo Plagijatori,kopiramo dobro poznate recepte,ali sa našim jedinstvenim receptima”

Jelena, koliko dugo se bavite muzikom?

– Muzika za sve nas predstavlja način života, nju živimo i u njoj uživamo. Niko od nas je ne shvata kao posao. I pre “Restrikcije” svako od nas je svirao u raznim bendovima, jednostavno, kad ljudi muzički “kliknu”, pre svega postanu prijatelji i iz tog prijateljstva se razvije divna muzika.

Ja sam lično počela da osećam muziku u prvom razredu osnovne škole, kad sam i počela da pevam, a to se razvilo u nešto više kad sam imala 14 godina, ali aktivno pevam u ovom bendu četiri godine. Ostali članovi benda su stariji od mene, pa iza sebe imaju više bendova sa kojim su svirali, samim tim i više iskustva.

Da li ste se tetovirani i koliko?

– Jesmo, mogu reći da mi tetovirani vodimo 3:2… Ha, ha, ha,… Bubnjar, gitarista i ja imamo po nekoliko tetovaža, a basista i drugi gitarista nisu još, ali mislim da će uskoro biti.

Ja imam pet tetovaža, bubnjar dve, gitarista tri, mada taj broj raste iz godine u godinu. Svoju prvu tetovažu smišljala sam osam godina i kad sam napunila dovoljno godina i hrabrosti, uradila sam je. Motiv je mikrofon i trzalica sa dimom. Ta tetovaža predstavlja baš mene i način života koji vodim. Svaka sledeća koju sam uradila bila je posvećena osobama koje mi jako znače. Tetovaže u bendu su uglavnom vezane za muziku.

Ko vas tetovira?

– Sve tetovaže radila sam u Tattoo Club-u “Plagijator” u Zrenjaninu  kod skoro svakog majstora i nemam u planu da idem dalje od tih ljudi. Vlada i Bingo su se tetovirali kod Mome (studio Black Ink) u Zrenjaninu.

Imate li poruku za ljude koji se tetoviraju­?

– Svako ima svoj razlog zašto se šara, da li je to posvećeno nekom ili nečemu, ili je samo radi ukrašavanja tela, svejedno, sve je ok ukoliko je rađeno u čistim, higijenskim uslovima jer je zdravlje ipak ispred svega. Poruka bi glasila ovako: “Ukoliko ste neodlučni u vezi sa motivom, dajte sebi vremena dok ne budete 100% sigurni, i budite sigurni da se vaša tetovaža radi u najsigurnijim mogućim uslovima.

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*