Tattoo intervju: Dijana Pantelić – nikakav uspeh ne pada sa neba.

U ovom broju vam predstavljamo i jednu damu – našu damu – Dijanu Pantelić (28) iz Zrenjanina, koja radi u studiju “Plagijator” na relaciji Zrenjanin-Novi Sad. Počela je da tetovira pre osam godina iz radoznalosti na nagovor prijatelja. Da li je to bila dobra ideja, procenite sami! 😉

– Prosto “hajde da probam, uvek mogu da stanem”. Od materijala sam imala samo Damirovu knjigu i Tattoo&piercing magazin. I tako, nakon četiri godine, počeli smo da radimo zajedno Dragan Bakoš, Branislav Cvrle i ja u Tattoo clubu “Plagijator” gde smo i dan danas.

Osnova dobre tetovaže?

– Osnova dobre tetovaže je dobra priprema. Kada radim male stvari, uglavnom isti dan i napravimo zajedno motiv. Ali kada su u pitanju veće stvari, izdvojim dan sa mušterijom da napravimo sliku i da, kada do|e dan za rad, ne razmišljamo o ostalom osim o radu. Bitno je da se u tom danu fokusiram na sliku, a sve propratne stvari uradim ranije, bez stresa. Stres je jako velik faktor i treba ga smanjiti na minimum.

Inspiracija, šta te motiviše?

– Inspirišu me dobri tattoo majstori i njihove dobre ideje. Imamo mnogo kvalitetnih sa mnogo dobrih radova, i prosto kad vidiš kako je naša tattoo scena svakim danom sve jača i jača, motivišu te nesvesno da i ti budeš bolji.

Da li posećuješ tattoo konvencije?
– Posećujem lokalne konvencije ali više ne gostujem jer mislim da je odziv jako loš. Nadam se da ću u budućnosti gostovati i na inostranim, mnogo me više privlače.

Koliko često tetoviraš nedeljno/dnevno?

– Tetoviram 5-6 dana u nedelji po 6-7 sati.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

– Mislim da će mi osnova uvek biti u realizmu, to me drži od kad znam za sebe, tu se pronalazim najbolje i najviše uživam dok radim. Kažu da nas je previše i kako je svaki drugi majstor realista, ali to je stil koji će uvek živeti i ljudi će ga uvek voleti. Mislim da se majstor najviše pokaže na zahtevnim slikama. Ne radim šake, prste i ostalo…

Ideš li na tattoo gostovanja?

– Idem ali sam još uvek u fazi menjanja lokacija, ne zadržavam se dugo.

Koji je tvoj životni i tattoo cilj?

– Moj cilj je da ostanem tu gde jesam. Radim posao koji volim sa ljudima koje volim i ne želim to da promenim.

Imaš li neku poruku mladim tetovažerima?

– Imam poruku za sve, ne samo za tetovažere, a to je da se mnogo trudite za ono što želite. Ako ne znate ša želite, istražujte, nemojte padati u depresiju. Nikakav uspeh ne pada sa neba, to će vam potvrditi oni koji su uspeli.

Poruka mušterijama/klijentima?

– Molim vas, nemojte koristiti opise za veličinu tetovaže: obična, normalna, srednja, mala… Ono što je vama srednje možda nama nije. Uporedite veličinu sa nekim predmetom, tipa kutija cigara, šibica ili makar pošaljite sliku nečije tetovaže na telu i kažite da hoćeteu da je veliko koliko i tu. Ako nam pogrešno objasnite, možda ćete dobiti i pogrešne informacije.

Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

– Najveći uzori su mi Dmitriy Samohin, Pavel Angel, Niki Norberg, Moni Marino, Carlos Torres itd. Svi su sjajni i ima ih mnogo.

Da li biraš motive i da li si do sad nekoga odbila?

– Pa, uglavnom radim sve, osim šaka. Odbijem i kad su slike premale za rad da bi bile dobre ili kad postoje slike koje je nemoguće prekriti nečim drugim.

Da li si imala nekih neprijatnosti ili neke zanimljive anegote koje bi izdvojila/ispričala?

– Bila je jedna mušterija koja je zaspala. On je i sanjao nešto čitave tri sekunde, bilo je baš simpatično (ispričala bih vam šta je sanjao, ali se ne seca).

Koje si sve javne ličnosti tetovirala?

– Za nas je svaka mušterija javna ličnost.

Da li ti mušterije postavljaju neka pitanja koja te nerviraju?

– U suštini, volela bih samo kad bi malo bolje objašnjavali to što žele.

Razmišljaš li o penziji?

– Ne još.

Kakva si sa zdravljem: leđa, oči, dupe,…? ? 

– Za sada me sve dobro služi.

Koje mašinice koristiš?

– Koristim dragonfly i pen. Pen mi nekako trenutno najviše odgovara.

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*