Igle za tetoviranje – što više, to…

Kada vidimo iglu, bilo koje vrste i bilo kojim povodom, osmeh od uha do uha i nije prva reakcija. Međutim, ključna razlika je u tome da li dobrovoljno idemo da se družimo sa iglom ili smo primorani na nju.

Tetoviranje je nešto što nas privlači ili ne. Sam čin svakoga boli, to je fakat, ali neko u tom osećaju manje ili više uživa.

Igle za tetoviranje

U zavisnosti od toga šta želimo da tetoviramo, koriste se različite vrste igala. Različiti broj igala… Tako svaka igla odgovara određenoj tehnici tetoviranja, o čemu govorimo u ovom tekstu.

Nazivi igala nisu komplikovani, ali ni lako čitljivi onima koji se u njih ne razumeju.

Kodovi uglavnom izgledaju ovako: 1205RL, odnosno #12 Standart – 5 Round Liner

Prvi broj (#12) označava prečnik igle, što određuje protok mastila.

U milimetrima, ti brojevi su ekvivalentni na sledeći način:

#06 = 0.20mm
#08 = 0.25mm
#10 = 0.30mm
#12 = 0.35mm
#13 = 0,40mm

Igle za tetoviranje

Igle #12 se najčešće koriste, ali je #10 najpopularnija za izvlačenje konturinih linija, jer omogućava precizniji rad od #12 i #13, a ne ulazi preduboko, kao #06 i #08.

 

Sledeća stavka u kodu je broj i grupisanje igala. Na primeru koji smo dali na početku, 1205RL, nastavak je 05RL, broj “05” označava broj igala, a nastavak RL znači “round liner”.

Postoji nekoliko dodataka:

RL – round liner
RLXT – super tight round liner
RLXP – super tight round liner
RS – round shader
*T – textured round shader
F – flat
M1 – magnum
M2 – stacked magnum
M1C – curved magnum

Ono što će se naći u nazivu igle uglavnom zavisi od proizvođača, a opciona je i specifikacija vrha igle.  Tako možete naći kratak vrh (short taper), dug vrh (long taper) koji ima još dva poboljšanja (extra long taper & super long taper). Svaki od njih ima svoje prednosti i mane. Duži vrhovi će vam po ceni vremena ponuditi uslugu preciznosti, dok će kraći vrhovi biti daleko korisniji za bojenje.

Ako se vratimo na već navedene nastavke, možemo primetiti da većina njih u svom nazivu objašnjava svoju svrhu. Međutim, tu se nalaze i ravna i magnum formacije koje nisu samoobjašnjavajuće.  Ravna se koriste za postizanje gradacije boje, a magnum za bojenje i senčenje (stacked magnum važi isto što i za magnum, samo se preporučuje za veće površine).

Zapravo svi ti nastavci predstavljaju formaciju igala koje izgledaju ovako:

image

Tako da ako naručujete, na primer 1205M1 set igala, ustvari naručujete: 12- prečnik igle od 0.35mm,
05- 5 igala, poređanih u M1- magnum.

 

 


Sponzor teksta: TattooClub & Shop

 

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*