Sport i Tattoo intervju: Ivan Lenđer : Od malena sam voleo da se ”šaram”.

ROB_3840

Mlad, uspešan, perspektivan, većini žena je simbol savršenog muškarca – plivač, IVAN LENĐER (25). Od malena je počeo da dokazuje da je sposoban i uporan, jer da nije, kako nam je rekao, ne bi uspeo da se oslobodi straha od vode i, logično, danas ne bi bio ono što jeste – zlato zrenjaninskog, ali i svetskih bazena. Prvu zlatnu medalju je osvojio već nakon nekoliko meseci treniranja u disciplini 50 metara delfin. Sada u kolekciji ima preko 1000 medalja sa raznih takmičenja, od kojih izdvaja zlato sa Juniorskog svetskog i Evropskog prvenstva, bronzu sa seniorskog Evropskog i zlatne medalje sa Mediteranskih igara.n739207103_842155_774

Bio nam je u gostima, na tetoviranju, pa smo iskoristili priliku da ga intervjuišemo…

ROB_3811

Kada si, i zašto, počeo da se tetoviraš?

– Počeo sam 2005. Uvek sam voleo da se šaram po telu kao mali. Imao sam tu sreću da mi je mama već tada dopustila da se tetoviram i tako je počelo.

Kako ljudi oko tebe reaguju na tvoje tetovaže?

– Reakcije su različite. Na početku su bili ravnodušni, a sada me mnogi kritikuju jer se sve više i više šaram, a jednostavno to mi je jedna od strasti. Naravno, ima i onih koji me podržavaju jer kada shvate da svaka tetovaža ima smisla, onda im bude mnogo jasnije.

lendjer-kvalif-008

Kako biraš svoje tetovaže?

– Tetovaže biram isključivo po nekom meni bitnom događaju, osobi ili nekoj priči koja mi se dogodila ili nekoj svojoj karakteristici… Naravno, neko ko me ne poznaje rekao bi da mnoge nemaju smisla, ali baš u tome jeste čar, da svaka od mojih tetovaža ima neku priču za sebe.

velimir-stjepanovic1

Boli li tetoviranje?

Što se bola tiče zavisi od mesta ali ni “najbolnije” nije toliko strašno,čim se igla skloni za kože prestaje bol.

I kakav je osećaj kada te tetoviraju 2 majstora istovremeno?

Zanimljivo iskustvo pre svega. Ima svoje prednosti jer se brže završavaju veće tetovaže a opet ne boli više nego kada te jedan majstor radi.

Koji su ti planovi za budućnost?

– Planovi za budućnost su mi da posle plivačke karijere ostanem u plivanju ali kao trener, a dok sam još uvek plivač, naravno, još neka medalja sa velikih takmičenja i, naravno, još tetoviranja.

 

Kao neko ko je već uveliko iskusan sa tetovažama, šta bi savetovao ljudima koji planiraju da se tetoviraju?

– Savetovao bih im da se ne predomišljaju i, naravno, da tetovaže rade sa smislom a ne zato što je to sada popularno. Tetovaže ostaju za ceo život i prema mom mišljenju, stvarno treba da ima nekog njima bitnog značaja.

Budući da si iskusan i plivač, šta bi savetovao mladima koji (žele da) se bave ovim sportom?

– Mladim plivačima bih savetovao da uvek veruju u sebe i u svog trenera, da budu istrajni jer nije lak put do vrhnuskog plivanja jer će nailaziti na mnoge prepreke.Ivan-Lendjer1

Kaže da ga u bliskoj budućnosti očekuju svetski kupovi u Dohi i Dubaiju, novembra 2016. Evropsko prvenstvo u Londonu i, kako se nada, Olimpijske igre u Riju. A još koja tetovaža?

– Ideja nikad dosta. Imam još neispričanih priča koje bih “napisao” na svom telu u vidu tetovaža. Sva sreća pa sam fizički dovoljno velik i ima mnogo mesta. Hehe…

Početna

 

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*