Istetovirani komšija – Duško Vujičić: “Tetoviranje nije za seljake!”

 

U ovom broju časopisa odlučili smo da nam jedan tetovažer bude u rubrici “Istetovirani komšija” jer nam se čini da ima više tetovaža na sebi, nego u portfoliju. Reč je o, verujemo daleko poznatom, Dušku Vujičiću (36) iz Beograda.

Kao klinac počeo je da tetovira, ali i da se tetovira. A kako kaže, ne planira da se zaustavi ni po jednom pitanju! Elektromotori vokmena i kasetofona služili su i Duletu da pravi mašinice za tetoviranje, dok danas, svakako, koristi mnogo ozbiljniju tehniku, ali koja, kako kaže, nije fensi.

Budući da je ceo išaran, šta li će biti kad postane deda? Pročitajte u ovom intervjuu…

 

Osnova dobre tetovaže?

Osnova dobre tetovaže, što se mene tiče, i stila kojim se bavim su: dobra linija, dobra senka i dobar kontrast. Prosto ko pasulj.

Inspiracija, šta te motiviše?

Što se inspiracije i motivacije tiče, to je dosta relativna stvar. Motiviše me dobar motiv, jednostavna mušterija koja ne pametuje mnogo oko stvari u koje se ne razume, ambijent, mesto gde radim i ljudi kojima sam okružen.

Da li posećuješ tattoo konvencije?

Konvencije posećujem povremeno, nekada radim a nekada zvrndam okolo.

Koliko često tetoviraš nedeljno/dnevno?

Koliko često tetoviram zavisi od količine posla, ali recimo da uradim nekolikoslika nedeljno.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

Volim da radim sve što je meni zanimljivo, nekada mi se interesovanje menja, zavisi kako sam raspoložen, tako da ne mogu da ti odgovorim konkretno na ovo pitanje. A ne volim da radim dosta stvari kao što su tribali, infiniti znakovi, oni sranje cvetovi što se duvaju i tako te moderne sitne gluposti, ali ih radim jer para uvek treba. ?

Ideš li na tattoo gostovanja?

Upravo ti ove odgovore pišem sa gostovanja, trenutno se nalazim u Nemačkoj.

Koji su tvoji životni i tattoo ciljevi?

Moj životni cilj je da budem dobar otac onim malim zverima kod kuće i da postanem još bolji, da ih izvedem na pravi put i da imam jaku srećnu porodicu. Što se tiče tattoo cilja – da napredujem i da radim, ništa drugo.

Imaš li neku poruku mladim tetovažerima?

Bavite se tetoviranjem zato što ste to izabrali iz ljubavi.
Ne budite super zvezde i nabeđeni umetnici kao što je to danas trend u Srbiji.
I, ako ste ovde samo zbog para i da bi se obogatili, jer ste čuli da je to laka lova, onda bolje da odjebite.
Nije ovo za seljake.

Poruka mušterijama/klijentima?

Poruka mušterijama je da slušaju savete tetovažera kod kojega su došli oko motiva, mesta i veličine same tetovaže, jer čovek se time bavi i zna šta priča, i video je hiljadu puta te iste stvari o kojima pričate. Takođe, da lepo platite i da opet dođete. ?

 Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

Imam nekoliko uzora. Ne poznajem mnogo ljudi, tj. ne družim se sa mnogo tetovažera. Što se tiče stilova i toga, to me ne interesuje, svako ima svoj stil i ono što mu se sviđa i što voli, i šta je njemu zanimljivo. To je individualna stvar, tako da nemam uzor u tom smislu – čiji je kakav rad.
Ali bih pomenuo Fetija iz Pule kao jednog od najvećih radnika u svetu tetoviranja. Neumoran je. Takođe, Danijel Sćepanović, fantastican jedan primerak radnika, opsednutog svojim poslom i umetnošću. Mog voljenog Icu, čoveka koji mnogo daje i pruža ljudima oko sebe. Džon iz Podgorice, svima dobro poznat. Još sam mu dužan i revanširaću mu se uskoro. To su primeri majstora i čoveka… Ima, naravno, još dosta dobrih stvorova u ovom našem svetu tetoviranja.

Da li biraš motive i da li si do sad nekoga odbio ?

Kada imam tu slobodu da biram motive onda da, mada mi se ne dešava često.
Odbio sam ne tako mnogo mušterija.
Uglavnom oko nekih prepravki koje sam mislio da ne bi bile dobre da se urade, tj. ne bi izgledale kako treba, i nekoliko njih koji su mi stvarno išli na k… živac svojim ponašanjem i bezobrazlukom.

Da li si imao nekih neprijatnosti ili neke zanimljive anegote koje bi izdvojio/ispričao?

Hmmm… Neprijatnosti i anegdote… Bilo je tu svega, ali ne bih o tome javno, što zbog drugih a što zbog lične sigurnosti u slučaju da mi žena ikada pročita ovaj intervju. ?

Koje si sve javne ličnosti tetovirao?

Javne ličnosti koje sam tetovirao? Pojma nemam. Možda i jesam neke, ne bavim se mnogo javnošću.

Da li ti mušterije postavljaju neka pitanja koja te nerviraju?

O da, redovno! Klasika: koliko košta tetovaža, koliko je rukav, jesi skup, je l’ možes da mi prekriješ ovu tetovažu bojom kože pa da se ne vidi više, je l’ mogu leđa iz dva termina,… i tako te nebuloze. Al’ to je poznato svakom majstoru ili tattoo umetniku, kako već ko sebe doživljava.

Razmišljaš li o penziji?

Nemam dana radnog staža u onoj knjižici prokletoj, tako da ne razmišljam o penziji. Verovatno ću raditi dokle budem mogao. Mora da se radi.

Kakav si sa zdravljem – leđa, oči,dupe,…? ?

Što se tiče zdravlja ili delova tela koja su nama na udaru – polovičan sam.
Leđa ubiše, oči za sada super, a dupe ko dupe, na sve se navikne, utrne pa prođe. ?

Koje mašinice koristiš?

Što se koila tiče, imam nekoliko miki šarps komada, nekoliko Okaca, imam Marinu rotaljku, Bišopa volim isto, a evo sada dok gostujem ovde, koristim neki dildo ili pen firme Elite. Nije loš, a i zgodan je za putovanja. Pre nekoliko nedelja mi je Ica doneo chayen thunder, ja mislim il’ kako se već zove, al’ sam je pokvario na pola tetovaže. Nisu te fensi stvari za mene.

Baviš li se jos nečim osim tetoviranjem?

Što se tiče izvora prihoda i toga od čega živim, to je isključivo tetoviranje.

Što si se tako puno istetovir’o?

Evo, ovako ide priča o tome što sam se ovoliko istetovirao…
Bio sam, mislim prvi ili drugi razred osnovne škole, i na TV-u sam gledao neku emisiju u kojoj je bila kratka reportaža o nekom tipu koji je ceo išaran. Gledao sam prvo u to šarenilo na licu, nisam imao pojma da su to tetovaže, a onda sam shvatio da je meni to do jaja i odlučio da i ja, kada porastem veći od svoje mame, da ću isto tako. I od osmog razreda pa do danas radim na tome. Tako je to, ukratko, bilo ali da se zna – još nisam gotov sa šaranjem!

Šta ćeš kad ostariš, bićeš ružan deda? ?

Biću ružan deda! Hehehhe… Kada budem deda, biće me baš briga kakav sam. Nadam se da ću biti vitalan dovoljno da se i dalje dobro zajebavam i gledam mlade dame, ostalo je sve manje-više nebitno.


 

 

Za još zanimljivih intervjua kliknite ovde.

 

 

Sponzor teksta: TattooClub & Shop

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Komentari

  1. Borro // Odgovori

    Gospodin

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*