Mikrodermalni pirsing – misteriozna kapljica na koži

Mikrodermalni pirsing, kao što mu i sam naziv kaže – vrlo je mali i ubacuje se u dermalni sloj kože. Samo jedan deo minđuše (najčešće cirkončić ili kuglica) viri iz kože, a ostatak je unutra.

Foto: Piercing time

Danas postaje sve popularniji jer ga možete staviti bilo gde na svom telu. Samo je važno je da je površina ravna, pa tako je pogodan za obraze, čelo, grudi, vrat, leđa, prste, butine, stomak,…

Foto: Pinterest

Pločica pirsinga, deo koji se ugrađuje u dermal, ima rupice na sebi kako bi koža što bolje srasla sa njim i držala ga pričvršćenim.

Foto: RebelMouse

Postoje dva načina ugradnje ove vrste pirsinga – “udarcem” i uz pomoć igle. Prvi je, kažu neki, manje bolan pa se i češće koristi. U principu, proces izgleda kao na slici ispod. Inače, cela procedura traje dosta dugo, oko sat vremena.

Foto: Piercingmodels.com

Može se na kreativne načine iskoristiti, pa i u kombinaciji sa tetovažama.

Foto: Askideas.com

Stavljanje mikrodermalnog pirsinga nije ni jeftino, a postoji mogućnost da vam telo odbaci minđušu. Nakon bušenja, proces zarastanja traje i do tri meseca, tako da, onaj ko želi ovakav ukras na telu, mora najpre da se naoruža strpljenjem i da bude vrlo pažljiv, jer je sve vrlo osetljivo. Takođe, ukoliko želite da uklonite pirsing, idite kod majstora da vam to uradi, nemojte pokušavati sami!

Foto: Deep Roots Tattoo

Još jedna opasnost koja vreba jeste oštećenje nerava i krvnih sudova prilikom ubacivanja pirsinga u kožu, a to zavisi od toga koliko je duboko ubačen.

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*