Muzika i Tattoo: Bend “Nadimač”

Bend ''Nadimač''

Bend „NADIMAČ”  nastao je 2003. godine u Beogradu. Od tada nastoji da „pegla“ što bržu muziku koju pored očiglednih thrash metal uticaja karakterišu i crossover uplivi hard core punka, grind core-a, power violence-a, death metala, panka, i generalno drugih derivata rock n roll-a. Svirali su u mnogim gradovima u zemlji, na prostoru ex Jugoslavije i zemalja koje je okružuju, ali i u južnoj i jugo istočnoj Evropi. Do sada su objavili četiri oficijalna albuma, ali i oko 30 split, demo, DVD, EP, singl i drugih izdanja širom sveta, od Grčke, Nemačke, Rusije do Kine, Koreje i Japana. Do sada su imali čast da nastupaju sa legendama kao što su DRI, Accused, Musnicipal waste, Warbringer, Onslaught, Napalm death, Tankard, i mnogim drugim.

U intervjuu smo razgovarali sa Stefanom Ćorovićem – Ćorom, Draganom Ristićem – Dragančetom i Danilom Trbojevićem – Dačom. 

Bend ''Nadimač''

 

Vi ste muzičari. Sa kojim ste bendovima do sada svirali?

Cora: Pre sam imao jedan bend koji se zvao Metal Slug, a kasnije sam prešao ovde gde sam, u Nadimač, i tu kreće priča koja traje.

Draganče: U Nadimaču… i pripomagao nakratko Pollutionu.

Danilo: lupao sam bunjeve (loše) u Vičhantu/Epici, a “pevao” (drao se) u Necrorectumonomicon (grind/death), DaggerSpawn (brutal death metal), 7th army in the kitchen (crossover/hard core punk) i Nadimaču (crossover thrash metal).

Bend ''Nadimač''

 

Krilatica – sex, drugs & rock n roll, bi se kod Vas mogla preinačiti u – sex, tattoos i thrash metal. Da li sam u pravu?

C: U mom slučaju ne još uvek, jer imam za sada samo jednu tetovažu, ali videćemo vremenom.

Dr: Jos samo Sex da nabavimo i moglo bi tako da se kaže.

Dn: Tako nekako, mada bi u jednačinu mogli ubacili i pivo. U svakom slučaju, svaki od ovih aspekata ponekad prevagne. Kada se radi o bendu i tetovažama, možemo pomenuti da na poslednja dva albuma sarađujemo i sa Karavampir studijom iz Beograda koji članovima našeg benda daje endorsment u vidu tetovaža. U tom smislu kombinujemo lepo i korisno, metal i tattoo…

Bend ''Nadimač''

Šta za Vas predstavlja tetoviranje?

C: Predstavlja ulepšavanje ljudskog tela i izražavanje nekih stavova i mišljenja kroz umetnost.

Dr: Za mene prvenstveno predstavlja umetnost, a za nekoga je to iz društvenih, estetskih ili pak ritualnih razloga.

Dn: Tetoviranje je za mene u neku ruku odgovor na realnost koja me okružuje i način komunikacije sa sobom i drugima. Kroz motive koje stavljam na sebe beležim, pamtim, poručujem, komuniciram… Tetoviranje može da bude OK stvar, zanimljiv doživljaj koji za posledicu ima često zadovoljavajuće rezultate. Ponekad ovaj fenomen pređe u maniju i može stvoriti zavisnost kod pojedinca, što zbog nejgove ličnosti što zbog okruženja. Šta god da je, smatram da može predstavljati relativno individualan izraz što se tiče izbora motiva ili mesta na kojem će se on naći, ali da je vrlo jasno društvena, grupna, kulturna ili supkulturna stvar, a ne toliko odraz individualizma iako mnogi to tako doživljavaju.

 Bend ''Nadimač''

Kada ste se prvi put istetovirali i koja je to bila tetovaža?

C: Prvi put sam se istetovirao pre dve godine i to je bio vuk.

Dr: Relativno kasno, sa nekih 24… A, po pravilu, nema zaustavljanja kod jedne. Za prvu tetovažu sam birao da bude nešto od Motorhead-a, pa sam uradio motiv sa albuma Overkill. Bar je tako trebalo da izgleda. Ha, ha,…

Dn: Ako ne grešim, imao sam oko 26. godina i napokon sam skupio kintu da odradim DRI simbol na mišiću desne noge i tako proslavim jednu prekratnicu u svom životu. Godinama smo Dragan i ja pričali ko bi šta želeo da odradi i eto… To sam želeo. Pre toga me to nešto i nije interesovalo naročito, a znajući sebe, mogu samo da zamislim šta bih imao sad na sebi da sam to odradio sa 18 godina. Ha, ha.

 Bend ''Nadimač''Bend ''Nadimač''

Imate li svoju omiljenu tetovažu?

C: Imam omiljenu tetovažu. To je trenutno jedina tetovaža koju posedujem.

Dr: Sve su mi omiljene.

Dn: Hmm… Draga mi je ta prva DRI tetovaža, ali i Nofx/napalm death tetovaža, kao i tetovaža koju sam posvetio roditeljima i nauci.

 Bend ''Nadimač''

 

Da li postoji tetovaža na Vašem telu koju bi ste – iz bilo kog razloga – da možete, sa radošću uklonili i umesto nje, tetovirali neki drugi motiv?

C: Ne

Dr: Ne. Svaka tetovaža ima svoju priču i uredno sa njima vodiš evidenciju događaja i mesta u kom se ta priča odvijala…

Dn: Za sada ne…

Bend ''Nadimač''Bend ''Nadimač''

 

Koja Vam je najsvežije urađena tetovaža i šta ona predstavlja za Vas?

C: Najsvežija je ova jedina koju imam od pre dve godine, a predstavlja moju ljubav prema toj vrsti životinje.

Dr: Najsvežija tetovaža mi je Džek trbosek na desnoj ruci. Ona za mene predstavlja umetničko delo jednog od mojih kolega.

Dn: Hmm… Poslednja tetovaža koju sam radio sada je stara već neku godinu, a predstavlja dve ukrštene epruvete i plavu ružu. Za sada nemam ideju šta bih sledeće radio, a ne bih da radim nešto bezveze, reda radi.

Bend ''Nadimač''

 Gde ste se i ko Vas je tetovirao?

C: Tetovirao sam se u Beogradu, a tetovirao me je Nemo iz Karavampir tattoo-a, odličan majstor i pre svega zanimljiv čovek.

Dr: Prvu tetovažu sam uradio u podrumu jedne trošne kuće, i radio mi je jedan panker bokser. Ostale tetovaže su mi radili Miloš Krnjajic u TMF i Big White Tattoo club-u, i Kapetan Nemo i Sanja iz Karavampir tattoo club-a, gde i ja trenutno radim.

Dn: Prvu tetovažu mi je radio veteran tog zanata, Goran Wigvam, a sve ostale Kapetan Nemo iz Karavampir studija. Što se mene tiče, oba majstora vrhusnski rade i ne bih ih menjao. Siguran sam da će mi neku tetovažu nekad u budućnosti uraditi Draganče, naš bubnjar, i Pegan (Birtija) koji su mi drugari i koji dosta napreduju u ovoj priči.

Bend ''Nadimač''
by Milan B. Popović

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*