Održavanje pirsinga

Održavanje Pirsinga: kao i bilo koja rana, pirsing se mora održavati čistim i nepovređenim.

Sa održavanjem početi nekoliko sati posle ugradnje minđuše (pirsovanja). Sa pirsom se nemojte igrati. Treba redovno prati mlakom vodom i dečijim sapunom( ne više od 2-3 puta na dan).

Tongue-Piercing

Savet za održavanje pirsinga: Za pirsinge koji nisu u ustima – čistim rukama natrljati sapunicu( bebi sapun) oko rupica (prstom ili štapićem za uši,  ali paziti da ne ostanu dlačice). Blago pomerati pirsing napred-nazad nekoliko puta (prvog dana ne morate pomerati ). Zatim, isprati sapunicu čistom vodom i dok ispirate, pomerajte ga malo da bi dobro isprali sapunicu . Čistim ubrusom osušite i potom ga potopite u fiziološki rastvor, ili poprskati oktaniseptom. Ponekad, (svaki drugi dan, recimo ili posle neke intezivnije aktivnosti gde ima prašine, ili ako ste se oznojili malo više ) posle pranja očistite pirs i hidrogenom od 3% , tako što ćete staviti kap na rupice pola minute/minut i pomeriti pirs blago napred nazad  (on je za neke ljude “agresivan” i zato ga ne treba često koristiti).

Celu tu proceduru ponoviti 2-3 puta na dan i ne više od toga jer preterano čišćenje može da iziritira ranu. Tako tretirajte pirsing 2-4 nedelje, a kasnije po potrebi. U slučaju da vam je koža jako suva, možete pirs namazati pantenolom (mast), ali u minimalnom sloju.

Minđušu nemojte menjati najmanje 5-6 nedelja.

Pazitite da ne povredite pirs. Nemojte ga čačkati, pazite da ga ne zakačite odećom ili peškirom, i nemojte spavati na njemu.

преузимање

Sluzokožu u ustima i jezik čistiti drugačije: posle hrane i pića isprati pirs fiziološkim rastvorom (mućkati nekoliko minuta) i po potrebi (ponekad) antiseptikom za usta. Budite oprezni sa hranom i pićem! Konzumirajte hranu koju ne morate da žvaćete, kaše, vitaminske napitke… Nemojte jesti/piti  vrelu i začinjenu/agresivnu hranu, a ne savetuje se ni mleko ili mlečni proizvodi 3-4 dana. Sa čvrstom hranom krenite postepeno.

lip-piercing-body-piercing-sterile-piercing-professional-piercing-rayzor-tattoos-harrisburg-tattoo-shop-harrisburg-tattoo-studio

Kao hladan oblog možete koristiti jako ohlađenu vodu, led ili sladoled. Ako vas boli malo, izdržite. Ako boli više, možete popiti kafetin. Ako boli jako – brufen. U slučaju da osetite da vam je minđuša tesna (što ne bi trebalo da je slučaj, jer pirser stavlja prvo dugačku minđušu), znači da je jezik jako otekao te se obavezno obratite svom pirseru. I za bilo koji drugi problem koji nismo pomenuli, obratite se svom ili najbližem pirseru, a u krajnjoj nuždi i lekaru…

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*