Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove…

Nos je danas jedan od najpopularnijih mesta za bušenje, posle ušne školjke. Minđuše se mogu staviti na mali milion mesta i načina, mogu ali i ne moraju da zahvate hrskavicu. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti vrste pirsinga na nosu u odnosu na tačno mesto, kao i vrste minđuša koje se tom prilikom koriste.

Prema nekim podacima, istorija bušenja nosa je duga više od 4.000 godina i, kao što se može pretpostaviti, taj tip modifikacije tela nastao je na Bliskom Istoku.Legenda kaže da je “sve počelo kada je kralj Abraham svojoj drugoj supruzi na venčanju poklonio minđušu za pirsing na nosu. Ona je postala njen zaštitnik do kraja života.” Istinito ili ne, ali i danas je na toj teritoriji zastupljena ta tradicija koju vidimo naročito u indijskim serijama. U skladu s tim, u nekim zemljama, tradicionalno, veličina minđuše na nosu domaćice kuće odražava finansijsku moć i status porodice u društvu. Kako raste budžet, tako i minđuša.

Kad smo već otputovali u Indiju, tamo se te minđuše zovu “nath” i imaju religijski značaj i važno je da ga nose tokom večnačanja. “Nath” je svima poznat jer je uočljiv – spojen je za dugački lanac koji se završava u kosi. Tamo se, takođe, veruje da žena koja probuši svoj nos biva oslobođena od mnogih teških i jakih bolova bilo koje vrste, što se prenosi i na dete te žene. (Kamo sreće da probušen nos zaista rešava sve ostale bolne probleme, naročito ženama!)

 

Međutim, kada je reč o našoj savremenici, probušen nos nemaju samo žene (iz bilo kog razloga), već i muškarci.

1. Nozdrva

Najuobičajnije mesto za bušenje. Ujedno i najjednostavnije i najbezbolnije za bušenje. Neki lekari, čak, smatraju da, ako se ubodu određeni nervi tokom tog bušenja, mogu ženi da pomognu da lakše podnosi porođaj i menstrualne cikluse… U svakom slučaju, prednost kod ovog mesta bušenja je što možete da izaberete nekoliko vrsta minđuša, što se vidi na slici ispod. Prema iskustvu mnogih pirsera, najbolja za početak je minđuša sa zakrivljenom šipkicom (nostril screw).

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

 

2. Viši deo nozdrve

Nema mnogo razlike u odnosu na prethodni tip, osim što zainteresovanog ograničava pri odabiru vrste minđuše.

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

3. Septum

Mi nemamo poseban prevod za taj deo nosa, ali kada je reč o nazivu bušenja tog mesta i stavljanja alke, onda se kod nas laički to zove – brnjica. Prema iskustvu raznih klijenata, to mesto je jedno od najbolnijih za bušenje…

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

4. Most

Ovu vrstu pirsinga možete stavljati na nos skoro onoliko koliko vam je nos dugačal! Od vrha do dela gde se nos i obrve spajaju. U zavisnosti od toga, na nekim mestima možete da stavite i polukružnu minđuši ili alkicu. Ono što je nekima najvažnije, jeste da se tom prilikom ne buše ni hrskavica (osim pri samom vrhu nosa), kao ni kost.

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

5. Vertikalno bušenje

Neki kažu da je to “nosorog” pirsing. Ovaj tip je veoma redak, ali kapiram da najviše boli jer se buši sam vrh nosa…

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

6. Septril

Za ovu lokaciju isto nemamo drugačiji prevod. U jednu ruku podseća na prethodni tip, ali je mnogo komplikovaniji i trebaju godine kako bi rana zarasla.

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

Pirsing na nosu smanjuje ostale bolove

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*