Pirsing u obrvi privlači negativnu energiju?

Jedan od, svakako, najrasprostranjenijih pirsinga na ljudskom telu, kako kod muškaraca tako i kod žena, jeste pirsing na obrvi.

Pirsing

Foto: www.novosti.rs

Stavljanje minđuše (pirsinga) u obrvu, odnosno bušenje obrve, ako mene pitate – više je neprijatan nego bolan osećaj. Za razliku od, recimo pupka, tokom bušenja obrve, zbog debljine kože, osećate tokom svakog milimetra kako vam igla prolazi kroz obrvu.

Pirsing

Foto: Lea Radlovački / Dragan Bakoš

Inače, sam postupak poprilično kratko traje i radi se tako što se obeleženo mesto fiksira pomoću peana/forcepsa sa rupom na krajevima. Iglom se probada tačno obeleženo mesto. Zatim se provuče minđuša. Naravno, pre samog buženja važno je dezinfikovati taj deo, kako ne bi bilo komplikacija.

Kao igle koriste se specijalni blejdovi ili medicinske kanile.

Materijal koji se koristi za izradu nakita treba da je proverenog kvaliteta. Najčešće se koriste hiruški čelik, titanijum i bioplastika, a minđuša može da bude raznih oblika – štapić, alkica, spirala…

Do komplikacija prvenstveno dolazi zbog loše higijene, nemarnosti i čestog povređivanja, a isto tako i ako ne idete kod proverenih pirsera. Mada, svaka komplikacija može da se izleči ako se javite pirseru ili dermatologu na vreme, osim ako nekom velikom silom ne iščupate minđušu – tu vam nema spasa! 🙂
Pirsing

Foto: www.mojekrpice.rs

Rupica zarasta 6-12 meseci, a posle dva meseca, ako želite, možete da menjate minđušu, mada najbolje pirser da vam to uradi. Kod onih koji se odluče da iz nekog razloga skinu trajno nakit iz obrve, ožiljak nestaje relativno brzo.  (Ali ne uvek i u potpunosti. Više liči na sitan ožiljak od boginja, ili slično. Sve zavisi koliko dugo ste je nosili i da li ste je nekad zakačili/povredili.)
Prilikom održavanja pirsinga u prvim danima nikako ne treba preterivati sa čišćenjem rane jakim preparatima koji izazivaju osetljivost kože na dodir. Sluz koja izlazi oko minđuše je sasvim normalna stvar. To je znak da rana zarasta i da sve teče baš kako treba. Treba da vodite računa koje preparate koristite prilikom nege, jer može doći do međusobne reakcije koja je apsolutno neprijatna. Ne smete kombinovati mnogo preparata i mešati ih bez ikakvog reda. Slana voda leči sve, dakle fiziološki rastvor je odlično rešenje za ispiranje rane kako bi ona što brže zarasla. Kožu treba ostaviti da diše, preterano tretiranje raznim preparatima može znatno da uspori proces zarastanja.
Ne zaboravite da nikako ne dodirujete pirsing prljavim rukama.
Pirsing

Foto: www.opusteno.rs

Neki “stručnjaci” za duhovnu energiju naglašavaju da osobama koje probuše obrvu (ali i usta ili jezik) ta satisfakcija ne donosi nikakve duhovne dobrobiti, štaviše povećava ometanja (neprijatnost) osobi koja nosi taj pirsing. Takođe, pirsing na obrvi povećava ego osobe tako što povećava svest o telu; iz osobe koja nosi pirsing se emituje energija koja privlači i stvara iluziju zbog koje se drugi osećaju pozitivno dok posmatraju tu osobu; mesto koje je probušeno privlači ometajuću energiju koja stvara suptilni omotač oko osobe koja nosi pirsing. Gluposti ili ne, pišite nam u komentarima. 😉

Sponzor teksta:

Plagijator baner

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*