Probušen pupak uvek je u modi

Bušenje pupka je, verovatno, najrasprostranjenija vrsta body modifikacije. Ženski pol se priklanja toj vrsti pirsinga, jer kadgod želi može da ga prekrije. Danas, pak, i muškarci imaju običaj da buše pupak.

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: ezadar.hr

Takođe, jedan od najbezbolnijih bušenja je upravo taj, jer se ne prolazi kroz hrskavicu, već kožu i masno tkivo(Mada bol varira od osobe do osobe). Za bušenje je neophodan alat sličan koji se koristi i za sve ostale pirsinge. Makaze sa rupom i igla. Pre bušenja neophodno je dezinfikovati pupak, a nakon postavljanja medicinske minđuše, važno je voditi računa o pirsingu pranjem dečijim sapunom , ispiranjem fiziološkim rastvorom i povremeno hidrogenom 3%.Opširnije o održavanju možete pročitati ovde. Takođe, morate da pazite da ga ne zakačite pri oblačenju/svlačenju, nema spavanja na stomaku, rađenja trbušnjaka, a ne smete ga izlagati ni suncu, solarijumu ili kupanju u bazenima. Inače, rupa zarasta do pola godine jer kroz taj deo kože ne prolaze krvni sudovi, pa je proces sporiji.

Tek nakon nekoliko dana nakon bušenja, treba da pomerate minđušu gore-dole, najbolje tokom pranja, kako ga ne biste inficirali.

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: wanelo.com

Najbolje je bušiti pupak ukoliko vam nije “ispupčen”, estetski lepše izgleda, a i manji je rizik da ćete ga zakačiti. U skladu sa tim, savetuje se i da trudnice ne buše pupak, ili da izvade minđušu tokom trudnoće, mada, i za taj period postoje posebne minđuše koje su duže i savitljivije. Rupica može previše da vam se istegli, pa postoji opasnost da vam se minđuša otkine ili ispadne.

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: index.hr

Iako je uobičajeno da se pupak buši “iznad”, na gornjem delu kože, postoji mogućnost i sa ostalih strana, pa tako i kreativne ideje za različite kreacije.

 

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: dzidze.com

 

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: aliexpres.com

Probušen pupak uvek je u modi

Foto: alibaba.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još postova o pirsingu možete pročitati OVDE.

 

..

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*