Sport i Tattoo: Petar Vrzić – Zašto se tetoviram? Kad uradiš, shvatićeš.

Petar Vrzić

Vicešampion Srbije u tekvondu, Petar Vrzić (22) iz Zrenjanina, studira dva fakulteta – Dif  (Fakultet za sport i fizičko obrazovanje) u Novom Sadu i Fakultet za sport u Beogradu. “Slično je, ali nije isto”, uverava nas Petar.  Tekvondom se bavi 11 godina iako su se roditelji u početku protivili tome.

 

Petar Vrzić

– Prvi klub u kojem sam trenirao je Tekvondo klub “Proleter”, a sada treniram u Tekvondo klubu “Zmaj” iz Rume u kojem sam napravio bum u svojoj karijeri i mnogo napredovao za samo godinu dana saradnje. Što se tiče medalja, imam ih dosta i svaka mi je draga na poseban način, jer iza svake ima nekoliko napetih mečeva koje je trebalo da prođem kako bih zaradio medalju. Izdvojio bih ovogodišnji uspeh kao najznačajniji meni lično; to je vicešampion Srbije u kategoriji do 80kg i uzastopni sam prvak Vojvodine već četvrtu godinu. Osim ovih, imam jos mnogo medalja sa ostalih turnira po Srbiji, i to najviše zlatnih i bronzanih – ili budem prvi u finalu ili ni ne uđem u finale. Haha 😀 Nekoliko puta sam bio proglašen i za najboljeg takmičara na turniru.

Petar Vrzić

Po inostranstvu se takođe takmičim, ali tamo uvek stignem blizu medalje ali ne i dovoljno da je uzmem, jer me uvek savladaju neki iz prvih deset boraca na svetskoj listi. To me ne obeshrabruje, samo mi govori da imam još da radim, a da trenutno mogu da se nosim sa njima. Jedan od njih je Iranac s kojim sam radio prošle godine i izgubio sa šest poena razlike, što je relativno dobro jer govorimo o svetskom šampionu – Masoudu Hajiza. Osim njega, radio sam sa još takvih boraca iz prvih deset.

Petar Vrzić

Sto se tiče mojih tetovaža, imam ih mnogo, sve ukupno sedam i planiram da radim još. Svaka od njih ima svoje značenje, a ona su obično vezana za uspeh u sportu, motivaciju koja mi nedostaje ili samopouzdanje koje crpim iz tetovaža, i uopste, značenja tih tetovaza.

 

Najznačajnija tetovaža mi je spartanski šlem. Znam, znam… Sad skoro svi to rade, ali ja sebe smatram borcem, prvo zbog sporta, a onda i zbog svoje ličnosti, pa sam zato sebi dao za pravo to da istetoviram, a plus znam i mnogo o istoriji tih hoplita pa ima malo i toga. 😀

Petar Vrzić

Vremenom, kako sam se tetovirao, sve veće i veće tetovaže sam krenuo da radim, pa tako planiram da nastavim još da se šaram i da radim sve veće i veće, tipa pola rukava, preko celih grudi i slično.

Naravno, moram da napomenem, pogledi koji osuđuju. Kako su moje tetovaže sada vec vidljive na turnirima a i na ulici, ljudi znaju da s čuđenjem gledaju tetovaže, čak me neki i pitaju što sam to radio, ali nemam snage svima da objašnjavam, pa samo kratko kažem: “Kad uradiš –  shvatićeš.” 😀 U suštini, ne pogađaju me takve stvari, jer je to bio moj izbor od početka i niko me nije terao na to, mada moram priznati da se mojim vršnjacima i ljudima približnih godina to mnogo sviđa i sve češće viđam tetovirane sportiste.

 

Sponzor teksta:

Plagijator baner

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*