Strip-edukacija – Početnik

Strip - početnik

Kako početi je često pitanje? Evo jedan od primera (strip). 😀

Tetoviranje nije lak posao kao što se čini na prvi pogled. U stvari, nijedan posao nije lak ako ga radite savesno i često.

Kreće se idejom, zatim istraživanjem koliko je ta ideja dobra, a onda treba preduzeti sve što je potrebno da bi stigli tamo gde vas ta ideja vodi, korak po korak. Treba sedeti i vežbati, učiti i istraživati, satima, danima, godinama da bi se ideja sprovela u delo.

Što se tiče tetoviranja, ako ste čvrsto odlučili da se bavite ovim vidom umetnosti, danas imate mnogo informacija na internetu, guglajte i gledajte youtube snimke. Zatim bi  najbolje bilo ako postoji mogućnost da nađete mentora, a još bolje nekoliko njih, ili da obiđite obližnje tetovažere i pitate ih za savet. Svi će vam možda drugačije pričati, ali razmišljajte logički i filtrirajte informacije, usvajajte ono što vam odgovara i ne žirite, treba vremena da bi vam se glava napunila korisnim informacija. Informacije je najbolje proveriti u praksi…

E, sad dolazimo do pitanja, pa na kome da vežbam? U nekoj knjizi sam pročitao pravilo (FFF) Frends, Family and Fools… Zvuči grubo, ali svaki posao, proizvod ili uslugu, možete u početku probati na ove tri kategorije ljudi, jer svi imaju svoj razlog da vam povere kožu da vežbate… Imate i veštačke kože koja ne može da se poredi sa pravom, možete tetovirati pomorandže, banane, grejp, svinjsku kožu… A veoma  je korisno i crtanje po papiru – slikanje.

I, nikada ne prestajte da učite i da se usavršavate, ma koliko mislili da ste dobri, uvek može bolje!

 

 

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*