Tattoo Intervju: Aleksandar Poppino Popović – Inspiracija me motiviše

Aleksandar Poppino Popović (31) rođen je u “malom gradu na istoku Srbije, u Kladovu”, kako kaže, u kojem i dalje živi, drži studio i radi. Tetoviranjem je počeo da se bavi 2011. godine na nagovor komšije koji je želeo da bude ceo istetoviran, te mu je bilo jeftinije da Poppinu kupi mašinicu.

– Bilo je to veoma traumatično iskustvo za obojicu, ruka mi se toliko tresla da sam od prve linije dobio makaronu! ???? – priseća se Aleksandar.


I, od tada, šta si shvatio, koja je osnova dobre tetovaže?

– S obzirom da radim BnG, kontrast bih izdvojio kao najbitniju stavku, pored motiva, naravno. I da, pozicioniranje je prebitna stavka!

Inspiracija?Šta te  motiviše?

– Inspiracija me motiviše.

Da li posećuješ tattoo konvencije?

– Da, veliki sam fan konvencija i često ih posećujem. Naredna konvencija na kojoj ću sigurno biti je u Manhajmu uuuuu oktobru, čini mi se, i ona će mi biti jubilarna 13! ????

A, ideš li na gosotovanja?

– Da, kao što već rekoh, uglavnom su to nemački studiji, gde su ljudi mnogo otvoreniji za saradnju što se tiče novih i malo luđih slika. Čast izuzecima… ????

 Koliko često tetoviraš nedeljno/dnevno?

– Kada sam na gostovanjima u inostranstvu, radim svakog dana osim nedeljom,  od 12-20 sati, dok u svom studiju kod kuće radim onda kada naiđe zanimljiv projekat. Ne forsiram.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

– Vrlo sam probirljiv kad je motiv u pitanju. Nikad ne kopiram tuđe dizajnove, sve ređe radim slike sa Pinteresta koje mi klijenti šalju. Već su viđene, a ja volim da moji radovi budu prepoznatljivi. Pritom, vrlo dobro se služim fotošopom, tako da mi sklapanje dizajna nikad nije predstavljalo problem. ????
????

Da li biraš motive i da li si do sad nekoga odbio?

– Ljudima sa nekim lošim idejama za tetovažu pokušam da preporučim nešto za šta mogu da kažem da bih bilo baš do jaja, a ima veze sa temom koju su oni hteli. Ukoliko su, ipak, izričiti da to bude ta njihova s početka razgovora, odbijam ih.


Koji su ti životni i tattoo ciljevi?

– Imam neki san da držim studio na plaži u Majamiju, gde ću u pauzama tetoviranja da pijem pivo ispred studija i gledam osunčane zadnjice afroameričkih devojaka koje igraju odbojku na pesku. ???? Šalim se, nemam neke specijalne planove za budućnost, osim da budem bolji nego što jesam, u svakom smislu.

Ali, nisu ni zadnjice Afroamerkanki toliko loša ideja… Imaš li neku poruku mladim tetovažerima? Kako da dođu do tog Majamija i guzica, recimo…

– Da probaju da budu svoji, da ne kopiraju artiste kojima se dive. Ako imaju zaista jaku želju da uspeju u ovom poslu, moraju biti originalni. Tehnika i kvalitet same tetovaže će doći vremenom.

A poruka mušterijama/klijentima?

– Dragi klijentu, ako si već video koji stil radim, nemoj da me pitaš za cenu jednog slova. Ili imena. Ili tribala. Maora…

Onda da te ne pitamo da li postoje neka pitanja koja te nerviraju a koja ti postavljaju klijenti…

– Uh…

Da li si imao nekih neprijatnosti ili neke zanimljive anegote koje bi izdvojio/ispričao?

– Tetovirao sam Iračaninu “Tajnu večeru” na podlaktici.

Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

– Da. Eliot Kohek je čovek koga bih izdvojio iz mase predobrih artista čiji rad pratim, ali su mi u poslednje vreme sve gotivniji Sandry Riffard i Thomas Carli Jarlier. Gle, ‘ladno svi Francuzi.

Koje si sve javne ličnosti tetovirao?

– Pa, i nisam baš. Lošmi Panda mi je jedini bio pod iglom.

Razmišljaš li o penziji?

– Ma joook bre, kakvi.

Kakav si sa zdravljem – leđa, oči, dupe? ????

– Nikakav. Leđa – očaj, dupe – isto. Jedino me oči za sada služe top, da kucnem u drvo.


Koje mašinice koristiš?

– Cheyenne, kombinacija Pena i Spirita, i ne vidim da ću uskoro išta menjati.

Hvala na paznji i prijatno! ????

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Komentari

  1. captain_coa // Odgovori

    Buraz moj!

  2. Zligital // Odgovori

    Najjaca lobanja,polu covek polu bolestan (1/2)

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*