Tattoo Intervju Dado Kovačević

Tattoo Intervju Dado Kovačević

Kada si rođen, gde si živeo, gde sada živiš i gde radiš?

Rođen sam 30.07.1995. u Cirihu (Švajcarska) i živim od moje 4. godine u Arbonu blizu St.Galena, gde mi se takođe nalazi tattoo studio u kojem radim.

Kada si počeo, zašto i kako da tetoviraš?

2011. sam uzeo prvi put mašinicu u ruke, naravno onaj kineski set koji nam je svima poznat, i tetovirao pretežno prijatelje iz zajebancije. Tada mi nije bilo ni u mislima da ću se ikada baviti tetoviranjem. Pošto su mi dobri prijatelji bili u pitanju, informisao sam se u prvoj liniji dobro oko higijene i brzo je postala ta šala dosta skuplja nego što sam mislio. Uglavnom svidele su mi se tehnika i umetnost tetoviranja do te mere, da sam tada svaki mesec puk’o celu platu moje prakse na tattoo opremu i trudio se sa svakom tetovažom da se poboljšam. Vremenom, steklo se neko iskustvo kroz probanja, gledanja drugih umetnika i vežbanja.

Osnova dobre tetovaže?

Za dobru tetovažu su potrebne tri stvari: 1. Dobar dizajn s nekom tematikom, dobra kompozicija, neki smisao ili čisto dobra optika 2. pozicija, biranje kontrasta i balans tamnih površina u odnosu na telo i kožu. 3. tehnički kvalitetan rad.

Inspiracija, šta te motiviše?

Najveća mi je motivacija kada vidim unapred veselog i dragog klijenta i pogotovo kada poštuje moje savete ili mi da malo slobode oko dizajna.

Da li posećuješ tattoo konvencije?

Posećujem većinom lokalne konvencije u Švajcarskoj i okolini Švajcarske, i voleo bih češće učestovati na internacionalnim konvencijama.

Koliko često tetoviraš nedeljno/dnevno?

Normalno tetoviram 5 dana sedmično. odvojim i vremena za kolege, prijatelje itd. pa tetoviram često i nedeljom.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

Najviše volim raditi B&G realizam u mom stilu s mojim dizajnom. Ne volim ponavljati postojeće tetovaže (moje i tuđe) i gotov dizajn. Duže tekstove zaobilazim i sve ostalo sto ne umem da uradim kvalitetno.

Ideš li na tattoo gostovanja?

Gostovao sam do sada u dva studija u Nemačkoj i jednom u Švajcarskoj. Gostujem da bih stekao više iskustva i radi druženja i upoznavanja s drugim umetnicima. Uvek nešto novo naučim.

Imaš li neku poruku mladim tetovažerima?

Najbitnije je da se posveti pažnja umetnosti, ne finansijama. Mnogo će vam pomoći ako volite to što radite i ceo svet vezan za tetoviranje. I nije sramota pitati za savete, kritiku ili mišljenje drugih umetnika. Ima puno dobrih umetnika koji vole pomoći.

Poruka mušterijama/klijentima?

Izaberite majstora koji vam po stilu odgovara i pustite da vam radi taj svoj stil.

Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

Pored toliko dobrih tattoo majstora i raznih stilova gotivi me svaki dobar i uspešan rad.

Da li biraš motive i da li si do sad nekoga odbio?

Pokušavam da objasnim kako da se izvede kvalitetan dizajn po želji mušterije da estetski lepo izgleda, tako da ubacujem i moje elemente ili motive da se sviđa i meni i naravno mušteriji. Odbijam ako znam da ne mogu uraditi sliku ili ako vidim da neće lepo ispasti.

Da li ti mušterije postavljaju neka pitanja koja te nerviraju?

Pitanja poput „Pošto je tetovaža?“ ,„Može li jeftinije?“ ili „Možes brzo ovo uraditi, to traje samo … minuta?“ me nerviraju, a pogotovo kada neko ne zna da kaže„dobar dan“.

Razmišljaš li o penziji?

Još sam premlad za penziju.

Kakav si sa zdravljem… leđa, oči, dupe 🙂 ?

Zdrav sam i vitalan, i bavim se redovno sportom.

Koje mašinice koristiš?

Radio sam od 2013. Cheyenne Thunderom i dalje ga koristim za linije. Pre 2 godine sam počeo sa Inkjectom da radim i koristim je za svaku B&G sliku.

Imaš li i koliko tetovaža na sebi?

Ruke su mi istetovirane i nastavljam s nogama

 

 

Sponzor teksta:

Kupi i Pročitaj knjigu, postani mudar!!!

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*