Tattoo Intervju: Đura Švem

Tattoo Intervju: Đura Švem

– Tetovaža nastala iz ljubavi u 74. godini života

Đura Švem je sedamdeset četvorogodišnji penzioner iz Novog Sada. Iza njegove „minimallističke“ tetovaže stoji zanimljiva (lična) priča, koju nam je ovom prilikom otkrio, kao i razlog tetoviranja u ovim „ozbiljnim“ godinama.

Da li je želja za tetoviranjem postojala i ranije ili je ideja novija?

Da se tetoviram sam odlučio 2005. godine, kada sam otišao u penziju. Tada sam sebi zacrtao nekoliko stvari koje moram da uradim. Bilo je to nešto poput zakletve samom sebi. Ta lista je sadržala 15 stavki, a preostala 15. je bila vezana za tetovažu. Sve sam ispunio sem nje, jer sam se toliko bojao tetoviranja. Stalno sam to odlagao i odlagao, raspitivao se kako to izgleda, da li boli…

 

 

Koji je bio okidač da to ipak uradite?

Pa, mnogi u mom bliskom okruženju, u porodici, nabacili su poneku tetovažu. Mislim da mi je to pomoglo da prelomim, posebno što sam na tetoviranje otišao zajedno s unukom, ćerkom i zetom. Bila je to moja „zrenjaninska avantura“.

Šta ste na kraju istetovirali?

Upravo ono što sam i zacrtao kada sam otišao u penziju. Imao sam kuju koju sam jako voleo, koja se zvala Maki. S druge strane, nadimak mog unuka je Aki. Spojili smo ta dva imena u jedno, tako što se unutar velikog slova „M“, između nogica, našao „Aki“. To je tačno ono što sam želeo, ništa više, ništa manje.

Da li je bolelo?

Ne, nije bolelo. Mnogo manje nego što sam očekivao. Da mi je devojka radila (Dijana) možda bi još manje bolelo (smeh).

Kada ste se tetovirali i koliko ste imali godina?

To je bilo 12. januara 2019. Imao sam 73 godine. Dragan kaže da sam drugi po starosti, starija od mene je bila jedna gospođa.

Hoće li to biti jedina tetovaža ili ih planirate još?

Ne, to je to. To sam sebi zacrtao i to sam ispunio.

Sponzori teksta:

Kupi i Pročitaj knjigu, postani mudar!!!

          

Još Intervjua pročitaj ovde.

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*