Tattoo Intervju Marko Sandra

Tetovaže su kao droga – nikad nije dosta.

Kada si rođen i gde živiš?

Rođen sam 6. juna 1987. u Lazarevcu. Živeo sam u Lazarevcu do svoje 25. godime. Povremeno sam odlazio u Austriju (Beč), gde sam privatno u svom stanu radio tetovaže. Nakon 3 godine, konačno sam se preselio u Austriju, gde i sada živim i radim.

Kada si počeo i zašto i kako da tetoviraš?

Još od malena privlačilo me je crtanje, odnosno slikarstvo. Može delovati smešno, ali sa sobom sam uvek nosio olovku. Voleo sam da crtam likove svetaca. Sasvim slučajno jednog dana, drug mi je predložio da se oprobam u tetoviranju, što me je zaintigriralo. Zajedno smo napravili mašinicu, kupili tuš iz knjižare (hahahaha), i ubedili komšiju da ga istetoviram (upropastili ga). Nakon par tetovaža uvideo sam da mi to ide za rukom. Odlučio sam da kupim prvu profi mašinicu i počeo ozbiljnije da radim… Kroz par godina, stekao sam iskustvo, te sam dobio od ujaka (Rođe) poziv da se oprobam u Beču, gde sam otišao korak napred. Od tada se profesionalno bavim tetoviranjem.

Osnova dobre tetovaže?

Osnova dobre tetovaže, po meni je sledeće: sama priprema pred tetoviranje, pozicioniranje mesta, dobro određena veličina, dobar kontrast ,senčenje i naravno po meni najvažnije – dati 200% od sebe

Inspiracija, sta te motiviše?

Motiviše me prvenstveno moja porodica, dragi prijatelji i naravno zadovoljni klijenti, koji me podstiču da napredujem.

Da li posećuješ tattoo konvencije?

Sa svojom “najjačom” ekipom poslednje 3 godine počeo sam da posećujem konvencije. Prva konvencija mi je bila u Srbiji 2017. godine, gde sam i osvojio prvo mesto u B&G realizmu. Do danas već imam 7 nagrada u različitim kategorijama

Koliko često tetoviraš na nedeljnom odnosno dnevnom planu?

Tetoviram svaki dan.Moje radno vreme počinje u 11h,a zavrsava se u 21h. Uglavnom odradim dve tetovaže dnevno. S obzirom na to da radim svaki dan, rado dam sebi oduška i odem na odmor sa svojom porodicom.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

Najviše volim Black & Gray realizam to mi je omiljena kategorija .Water Color, Old School i Lettering to je ono što ide sledeće.😉

Koji je tvoj životni i tattoo cilj?

Moj životni cilj su zdravlje, sreća i složna porodica. Što se tiče rada, cilj mi je da što više napredujem, samim tim da steknem što više zadovoljnih klijenata.

Imaš li neku poruku mladim tetovažerima?

Moja poruka mladim tetovažerima je da nikad ne odustaju,da budu uporni i maksimalno posvećeni.

Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

Imam par njih,uglavnom su iz stranih drzava.Rado pratim njihove radove.

Poruka mušterijama- klijentima?

Moja poruka svim klijentima:Pre nego sto se odlucite da se tettovirate,morate dobro razmisliti o samom dizajnu slike,mestu na kome ce te se tetovirati,a zatim i tattoo majstoru kome ce te verovati i prepustiti vasu kožu.

Da li biraš motive i dali si do sada nekog odbio?

Da, biram motive, ne dozvoljavam mušterijama da pogreše u odabiru, uvek im dam dobar savet kako to može bolje da izgleda. Ako neko želi ono što smatram da neće lepo ispasti, odbijem da radim, jer ipak to je nešto što ostaje za ceo život.

Da li si imao neke neprijatnosti ili neke zanimljive anegdote?

Sećam se 2013., kada mi je jedan dečko banuo u studio i tražio da ga tetoviram tog dana. Ja sam otvorio svesku s terminima i rekao mu da je sledeći slobodan termin za dva meseca. On je na to rekao kako moram odmah da ga tetoviram, jer je njegov stric “poznati mafijaš” da ne imenujem sada ko. Neprijatno sam se osećao, ali naravno da sam ga odbio iz poštovanja prema mušterijama koje su imale vec zakazan termin.

Da li ti mušterije postavljaju neka pitanja koja te nerviraju?

Da, to se redovno dešava da postavljaju pitanja koja me iznerviraju, ali naravno na profesionalni način im to pojasnim.

Razmišljaš li o penziji?

O penziji da razmišljam neee, tek sam na polovini puta ka ostvarenju mojih ciljeva.

Koje mašinice koristiš?

Na početku sam koristio razne mašine.Kasnije sam saznao za Dragana Trivunčića, poznatijeg kao Bumbar. Zahvaljujući njegovoj rotacionalnoj mašinici uspeo sam da svoje tetovaže izvedem na profesionalni nivo. Poslednje dve godine koristim Cheyenne Spirit. Veoma sam zadovoljan.

Kakav si sa zdravljem?

Hvala Bogu, zdravlje me dobro služi, još uvek vidim dobro, kičma trpi najveci teret… Malo sporta dobrog odmora i sve ispočetka. Idemoo dalje.

Što se tiče dupeta, na mestu je. 😂😂😂

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Komentari

  1. Zeljko // Odgovori

    Sta Reci o marku
    To je osoba u cijoj blizini se isecam izvanredno neko ko Mi je najmiliji u porodici uvek stalozen I smiren realan I maksimalno korektan! Realno veliki umetnik Ali ne ispoljava Tako kad ste snjime u drustvu.
    Moj omiljeni sestric sve najbolje I samo napred Do vrha😘😘

  2. Sasa // Odgovori

    Tetovirao bih svoju sliku iz detinjstva..Kakvo znacenje ili poruku takva tetovaza nosi?

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*