Tattoo Intervju: Vladan Petković

Vladan Petković

Kada si rođen i gde, gde si živeo i gde sad živiš i gde radiš?

Vladan Petković Charlie, rođen sam 16.07.1990. godine u Sarajevu gde sam i živeo do svoje 20. godine, sada živim u Šapcu gde i radim i držim studio sa jednim kolegom.

Kada si počeo, zašto i kako da tetoviraš?

Prvu tetovažu sam uradio 2011. godine na nagovor prijatelja da počnem da tetoviram i dobio sam na poklon poznati kineski tattoo set sa ebay-a i švrljao po prijateljima, a posle kao svaki tinejdžer kojem treba novac, radio sam tri posla i nisam toliko tetovirao. Taj period bukvalno ne računam kao tetoviranje, a nakon toga 2015. godine, odlučim da izostavim sve druge poslove i krenem s tetoviranjem profesionalno… tako da od 2015. početak 2016. godine počinjem profesionalno da tetoviram i tako moja tattoo karijera počinje.

Osnova dobre tetovaže?

Kao prvo dobar dizajn i motiv, dobra kompozicija i neki smisao, pozicioniranje takođe, jer svaka tetovaža ima svoje mesto, i naravno kvalitetan rad.

Inspiracija, šta te motiviše?

Motivaciju imam kada klijent prepusti meni kao tattoo umjetniku da odredim dizajn i sve na osnovu priče o kojoj smo pričali vezano za tetovažu i posluša moje savjete. I naravno, inspiriše me moja porodica.

Da li posećuješ tattoo konvencije?

Posećujem naravno, bio sam na par kod nas u Beogradu, sada sam počeo i u drugim zemljama. Za sada Rijeka Tattoo Expo, sada pravimo kolektiv tako da ćemo posjećivati što više možemo…

Koliko često tetoviraš nedeljno/dnevno?

Tetoviram 5 puta nedeljno… Bogu hvala ima posla.

Šta voliš a šta ne voliš da radiš?

Volim da radim B&G realizam i portrete, imam cilj da u budućnosti budem opredjeljen samo za portrete i da se približavam polako svjetskoj sceni tetoviranja.

Ideš li na tattoo gostovanja?

Gostovanje House of Pain Kornwestheim Nemačka Štutgart i Dado tattoo Arbon Švajcarska.

Koji je tvoj životni i tattoo cilj?

Životni cilj mi je da sam srećan sa svojom porodicom i prijateljima koji me podržavaju u svemu što radim, a tattoo cilj da budem u okruženju svjetske scene tattoo majstora.

Imaš li neku poruku mladim tetovažerima?

Poruka mladim tetovažerima… Da ovaj posao shvate ozbiljno i da grade karijeru u onome što vole i što žele, da prihvate svaku kritiku od iskusnijih majstora, jer svaki iskusan i normalan majstor će da pomogne mladima koji žele i imaju svoj cilj u svetu tetoviranja.

Poruka mušterijama/klijentima?

Da biraju svog majstora i tattoo studio gde se osjećaju ugodno i da se savjetuju s majstorom oko svoje tetovaže, jer mi najbolje znamo šta je dobro a šta loše za klijenta.

Imaš li uzore u svetu tetoviranja?

S obzirom da sam opredjeljen za B&G realizam, ima ih više čiji rad pratim, a odvojio bih Dena Jakovljeva, Adama Lakimiija, Milana Cactusa, Miroslava Kelja, Ivana Eksera, a što se tiče kolora, tu su Ad Pancho i Marko Stamenković od naših.

Da li biraš motive i da li si do sad nekoga odbio?

U poslednje vreme sam počeo da biram motive, naravno i odbijem ponešto kada ne mogu da se dogovorim s klijentom koji neće da posluša savet.

Da li si imao nekih neprijatnosti ili neke zanimljive anegdote, koje bi izdvojio/ispričao?

Svako od nas je imao neprijatnosti i anegdota.

Koje si sve javne ličnosti tetovirao?

Bacio sam se na estradu, tetovirao sam Slobu Vasića, imam još pregovora s poznatim ličnostima što mi je drago i što sam sve uspješniji u ovome sto radim.

Da li ti mušterije postavljaju neka pitanja koja te nerviraju?

Naravno ne gase se kad se tetoviraju 🙂

Razmišljaš li o penziji

Daleko sam ja od penzije hahhahaha 🙂 naravno mi artisti imamo rok trajanja 🙂.

Kakav si sa zdravljem… leđa, oči, dupe 🙂 ?

Pa leđa kako kad, ali redovnim masažama održavam zdravlje, a što se tiče očiju, poželjno je da nosim dioptriju za odmaranje, dupe sve veće 😂.

Koje mašinice koristiš?

Cheyenne Sol Nova, Inkjecta i imam u planu da pređem na Spectru Flux.

 

 

 

Sponzor časopisa:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*