Imam kosu – nemam kosu?

Jasno je da se tetoviranje (i neke druge body modifikacije) koriste kako bi se prekrili neki ožiljci, skrenula pažnja sa nekih nedostataka ili – nadomestili neki drugi nedostaci. Tako ćemo u ovom broju pisati o tetoviranju kose, odnosno temena glave, nakon čega osoba (najčešće muškog pola, koja ima problem ćelavljenja) izgleda kao da ima kratku kosu, ili da se ošišala na “nulu”.

Taj trend nastao je 2002. godine, kada su Ian Watson i Ranbir Rai-Watson osnovali prvu Scalp MicroPigmentation (SMP) kompaniju “HIS”, odnosno kliniku za kosu. Nakon 15 godina postojanja, delaju širom sveta, locirani su u nekoliko zemalja, što ih čini svetskim liderima u ovoj oblasti.

Foto: www.hishairclinic.com

Ian je prva osoba koja je na sebi probala tu tehniku i podvrgla se SMP tretmanu koji je odradio Ranbir. Nakon toga, hljade i hiljade muškaraca širom planete zauvek je rešilo problem gubitka kose.

SMP je visoko specijalizovan proces tokom kojeg se pigmenti ubacuju u dermalni sloj kože na glavi, a ako se prepustite profesionalcu, istetovirani deo temena je u potpunosti identičan sa onim delom na kojem je prava kosa (kao što se vidi na slici).

Foto: www.hishairclinic.com

Ti tretmani su, takoreći, fleksibilni, u smislu da klijent može da bira oblik i liniju “kose” koju želi da ima, i tako u potpunosti može da izgleda onako kako želi, tj. da ne zavisi od genetike u svakom smislu.

Foto: The Shadow Clinic

Kako se vremenom ne bi uočila razlika između tetovirane i prave kose, savet je da se osoba redovno šiša (onaj deo koji je za šišanje), kao i da redovno održava hidratacija kože glave kako bi sve skupa izgledalo prirodnije i bivalo zdravije. Ipak, u zavisnosti od tipa kože (kao i uvek), nekima je neophodna “korekcija” s vremena na vreme, a u takvim slučajevima, ona se ponavlja na svakih pet godina.

Kada se odlučite na ovakav poduhvat, a naročito ako to želite da uradite u klinici “HIM”, najpre treba da zakažete sastanak sa majstorima (uživo, preko mejla ili Skajpa). Tom prilikom možete pitati sve što vas zanima, a na šta vam samo oni mogu dati odgovor. Kada se sve dogovorite, ide zakazivanje termina, a tretman se obavlja u roku od 2-3 sesije, zavisi od potrebe.

Foto: www.hishairclinic.com

Inovatori tvrde da, nakon tretmana, jedine osobe koje će primetiti razliku u kosi na vašoj glavi jesu oni koji su vam je takvom i načinili.

Poznato je i da mnogi muškarci iz dečačkih dana vuku ožiljke na glavama. SMP može i njih da prekrije. Ono na šta Ian i Ranbir upozoravaju, jeste da vodite računa kod koga radite “hair tattoo” jer pigment koji oni koriste nikad ne menja boju, za razliku od mastila koji se koristi za redovno tetovitanje i onog za “trajnu” šminku.

Ukoliko se odlučite na ovakav poduhvat, ne zaboravite da su vam geni i dalje drugačiji i da će vaša (muška) deca ipak verovatno imati problem sa ćelavljenjem.

A s druge strane, ćelavi momci su nekako i sexy! 😉

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Komentari

  1. Kosta // Odgovori

    Pozdrav, koja bi bila odprilike cena za nekog kome opada kosa kao na slici 6, s tim da i na tom delu gde se proredila ima oko 30% kose?

    https://www.google.com/search?q=opadanje+kose&client=ms-android-verizon&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjivvSnguTkAhUFnawKHY_sCQAQ_AUoAXoECA4QAQ&biw=412&bih=718&dpr=2.63#imgrc=_Y_DNNTosENbEM

    • bakos // Odgovori

      Mi smo samo objavili tekst , ne radimo to..

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*