Tetovaže zabranjene u (para)olimpijskom bazenu

Paraolimpijski šampion u plivanju Jozef Krejg (19), nedavno je diskvalifikovan iz trke na IPC Evropskom prvenstvu jer nije prekrio tetovažu – olimpijske krugove i crveno-plavog lava na grudima s leve strane. Ta vest uzburkala je, kako sportiste plivače, tako i ljubitelje tetovaža.

krejg dailymail

dailymail.co.uk

Portparol Međunarodnog paraolimpijskog komiteta tom prilikom se izjasnio:

– Šaranje tela, u bilo kom smislu, nije dozvoljeno, a to uključuje i olimpijske prstenove. Sportista (Krejg) nije nosio masku preko tetovaža i zbog toga je diskvalifikovan”, preneo je BBC. – Svi timovi  informisani su po pitanju politike šaranja tela na tehničkom sastanku pre takmičenja, tako da nemaju izgovor da ih nismo podsetili na pravila.

Krejg je, inače, najmlađi osvajač zlatne medalje na Paraolimpijadi u Londonu.

Na tu vest oglasio se i naš plivački as Ivan Lenđer, koji je na svom fejsbuk profilu prokomentarisao: “Šta se upravo desilo…? Da li mogu i dalje da plivam ili moram da uklonim svoje tetovaže?”

lendjer

https://www.facebook.com/ivan.lendjer?fref=ts

Za portal ilovezrenjanin o toj temi govorio je trener Plivačkog kluba “Proleter” Dragan Jocić.

– Jedino pravilo koje znam da se dosad striktno poštovalo na domaćim takmičenjima je da ne sme da se nose strana obeležja. To se odnosi na kapice, kupaće gaće i naočare. Ovo je prvi slučaj da se u ovom kontekstu pominju tetovaže, a čudnije je tim više jer olimpijske krugove ima istetovirano 90 % plivača. Koliko je meni poznato pored Lenđera imaju ih i Pelegrini i Lohte i brojni drugi plivači i plivačice pa nikada dosada nije ispao problem na bilo kom takmičenju.

Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*