U misiji da bude 99 odsto istetoviran

Adam Kurkli (32) iz Poljske prekrio je 90 odsto svog tela tetovažama, a nada se da će uspeti da prekrije još devet procenata!

Foto: Instagram

Za taj svojevrsni projekat mu je trebalo deset godina, a od svih tetovaža koje je uradio, kaže da je bojenje beonjača bilo najbolnije.

Kada pogledate sliku Adama kada nije imao tetovaže, pomislili biste da taj momak vodi prosečan život. Međutim, tada je patio od depresije i tetoviranje mu je pomoglo da prevaziđe određene prepreke u životu.

Foto: Instagram

Kada je imao 22 godine lekari su mu dijagnostikovali rak zbog čega je mesecima išao na bolne tretmane koji su mu pomogli da pobedi tešku bolest.

Međutim, usled zračenja kojem je bio izložen, koža mu je dobila čudnu pigmentaciju. Pao je u depresiju, a onda se odlučio na prvu tetovažu. Otišao je kod tatu majstora i rekao mu je da mu napiše na ruci “I am” (“Ja sam”).

Foto: Instagram

– Bilo mi je teško da prihvatim sebe. Tetovaže su mi pomogle da opet otkrijem sebe i shvatim da sam lep – kaže.

Sada su mu ostale samo šake i stopala, a nada se da će uskoro i njih istetovirati. U međuvremenu je i sam postao tatu majstor pa je tetovirao i svoje telo, a na mestima koja nije mogao sam da dohvati, pomogao mu je prijatelj.

Foto. Instagram

– Mislim da ću uspeti da 99 posto tela pokrijem tetovažama, a taj jedan posto ću zadržati kao svoju tajnu – kaže Adam. – Prijatelji se ponekad bune protiv mojeg izgleda. Pre godinu dana kada sam istetovirao lice, ljudi su počeli da me se boje. Ali ja ću umreti ispunjen, a ne kao neko ko se bojao rizika. Nisam toliko drugačiji od drugih, spavam, jedem, plačem, smejem se kao i svi ostali. Nisam ništa bolji niti lošiji od drugih. Ja sam jednostavno ja i to mi je dovoljno.

 

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*