Uvo – malo mesto za pregršt minđuša

Najveći deo populacije ima pirsing na uhu. Ili više minđuša na jednoj ušnoj školjki. Iako se mnogi protive pirsinzima, ni sami nisu svesni da i sami imaju bar jedan – na uhu.

Osim karakterističnog mesta na resici, koje je tradicionalno označeno kao mesto za minđušu, i na tako malom prostoru kao što je uvo moguće je pronaći mesta za još ukrasa. Čak 13 njih, a neki kažu i 16.

pirsing na uhu

Iako je veliki broj ljudi neupućen u to, istina je da se svaki mali prevoj i svaki ugao na hrskavici može izbušiti. Svedoci smo umetanja različitih, manjih ili većih predmeta u rupice na hrskavici ušiju, ali nenametljivi pirsinzi se retko kome ne dopadaju.

Jedan od najvidljivijih je industrial ili Scaffold pirsing koji još zovu i bar ili constructiona jedan od najkontroverznijih je svakako lobe plug.

pirsing na uhu

Orbital pirsing podrazumeva dve rupice jako blizu jedna drugoj tako da se nosi minđuša koja se sastoji iz gornjeg i donjeg dela koji se spajaju kroz hrskavicu. Ovaj naziv se više odnosi na tip minđuše nego li na samu poziciju.

pirsing na uhu

Herlix je bušenje hrskavice u gornjem delu uveta i u poslednje vreme je popularan niz od tri cirkona u prednjem delu. Bušenje hrskavice naspram helixa nazivaju još i anti-helixom ili rook pirsingom i predstavlja savršenu lokaciju za malecke minđuše.

pirsing na uhu

Reverse tragus ili anti-tragus se nalazi na delu hrskavice naspram i paralelno sa tragusom.

pirsing na uhu

Lobe pirsing odnosi se i na bušenje nekoliko rupica (vrlo često tri) na ušnoj školjci od resice naviše, pravljenjem niza koji se nadovezuje na onu klasično mesto gde se minđuša nosi. Ovo mesto je najmanje bolno s obzirom da se na njemu nalazi najmanje nervnih završetaka. Takođe pirsing na ovoj poziciji je i najrašireniji u svetu.
pirsing na uhu

Jedan od najsenzulnijih pirsinga na uvetu je tragus. Iako ova tačka deluje kao osetljivo mesto, stručnjaci kažu da u njemu nema puno nervnih završetaka pa taj pirsing ne boli mnogo. Ipak, dodaju da može smetati onima koji koriste slušalice.

pirsing na uhu

Daith pirsing – Njegovo ime vodi poreklo od jevrejske reči daath ili daith koja znači “inteligencija” ili “znanje”. Izmislio ga je poznati pirsing majstor Erik Dakota u saradnji sa ženom koja je bila njegov klijent.

pirsing na uhu

Ko poželi da svoje uvo ukrasite pirsingom pod nazivom Lobe plug, ima dva načina da dobije tu famoznu rupu u donjem delu ušne školjke. Za one nestrpljive, postoji zahvat kojim se ona trenutno stvara, ali više se preporučuje korišćenje tapera, posebnih komada nakita koji postepeno rastežu kožu. Tako se na svake četiri nedelje dobija po 1 mm ( mada mnogi to rade u dosta kraćem periodu). Istraživanja pokazuju da oni koji se odluče za ovakav vid pirsinga najčešće traže rupe prečnika do 10 mm. Ako se odluče za veće a kasnije se predomisle, uglavnom moraju na operaciju rekonstrukcije jer ne postoji drugačiji način da se uvo vrati u prvobitno stanje.
pirsing na uhu
Ukoliko ne možete da odlučite koji biste deo ušne školjke probušili, rešenje je kombinacija više njih. Ponesite više suptilnih komada nakita na uvetu i napravite od njega maleno unetničko delo.
Uobičajena sredstva za negu su fiziološki rastvor i hidrogen. Otok koji se može javiti posle pirsinga uveta stručnjaci nazivaju keloid i kažu da je on samo neprijatan ali ne i opasan. S obzirom na to da postoji pravilo da što više krvi cirkuliše kroz neki deo tela rane na njemu brže zaceljuju, može se reći da je hrskavici potrebno više vremena nego drugim delovima tela da se potpuno oporavi. Neki smatraju da se radi o periodu od tri do 12 meseci, što, naravno,  ne znači da probušeno mesto sve vreme boli.
pirsing na uhu
Kao idealan materijal za pirsing uveta bira se hirurški čelik ili titanijum jer sve ostalo može da izazove blage ili manje blage alergijske reakcije. Na kraju, ljubitelji ovakvog ukrašavanja ušne školjke kažu da je jedina loša strana pirsinga uveta to što kasnije može biti neprijatnosti tokom spavanja, a da estetskih prednosti ima mnogo. Podržavamo ga i mi. Što ne biste izabrali to maleno mesto na ušima i poneli neki simpatičan komad na neuobičajen način? Nakit se sa vašim telom može kombinovati na ogroman broj načina i to svakako treba iskoristiti onako kako vama najviše leži.
Sponzor teksta:
Plagijator baner
Prethodni
Sledeći

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*