Zbog tetovaže abortirala i ostala nepokretna

Zbog tetovaže abortirala i ostala nepokretna

Koliko tetovaže umeju da budu opasne, odnosno ako ih radite kod majstora koji nisu provereni i ne vode računa o higijeni studija i aparature, dokazuje i mlada Kolumbijka Luisa Fernandes (16) koja je, nakon što je uradila tetovažu na levoj strani grudnog koša, dobila infekciju i ostala nepokretna. Naime, kako prenose mediji, Luisa je bila i trudna, te je morala i da abortira zbog prevelike i preopasne doze lekova koju je pila usled infekcije koja se proširila i na kičmu.

Foto: infocribing.blogspot.com

– Morala sam da pijem dosta lekova, imala sam pobačaj i izgubila sam sina kog sam nosila – rekla je ona, i navela da joj je na sve to bila potrebna još jedna doza lekova zbog depresije u koju je zapala.

Kako je rekla, o svom iskustvu govori javno da bi među mladima podigla svest o tome koliko tetovaže mogu da budu opasne.

– Pre godinu dana sam uradila tetovažu i to je izazvalo bakterije koje su mi napale kičmenu moždinu, zbog čega danas ne mogu da hodam. Bilo mi je teško kada su mi hirurzi to saopštili. Mama mi je bila velika podrška. Bilo je teško kada sam napustila bolnicu u kolicima, trebala mi je pomoć da uđem i da izađem iz invalidskih kolica, a moja majka nije bila toliko jaka. Stidela sam se kad me vide na ulici u kolicima, jer su me svi gledali. Kasnije sam ipak shvatila da nije dobro po mene da sam stalno kući – kaže Luisa.

Kako je navela, hirurzi su joj rekli da su joj potrebne dodatne operacije, a njeni prijatelji su se organizovali i pokušavaju da skupe oko 4.000 evra koliko joj je potrebno.

 

Izvor: SrbijaDanas

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*