Značenje tetovaža: leptir, krila, pero

U ovom broju analiziramo tri, pa – klasično ženska simbola, odnosno tetovaža koje najviše preferira nežniji pol.

Leptir – životni ciklus ovog, nekima najlepšeg insekta je i te kako jedinstven. Od čaure do veličanstvenog živog bića, leptiri predstavljaju lepotu, metamorfozu, preporod i promene. Od ružnog učaurenog stvorenja postaje predivni insekat ogromnih, šarenih krila. I vrlo kratkog životnog veka. Japanci veruju da leptir predstavlja nečiju dušu, dok se u grčkom jeziku “leptir” i prevodi kao “duša”. U kineskoj kulturi, dva leptira simbolizuju ljubav.

U hrišćanstvu, leptir predstavlja Hristovo vaskresenje i njegovo uzdizanje na nebo. Kod nas, pak, zli jezici pričaju da žene koje imaju istetoviranog leptira, znači da su promiskuitetne, odnosno da “lete sa cveta na cvet”.

Krila – kratko i jasno – SLOBODA i POKRET! Ako imate krila, vas niko ne poseduje, vi ste ono što želite da budete i gde to želite. Krila “dolaze” u svim oblicima i veličinama, pa ih neki tetoviraju na prstima, a neki preko celih leđa. U religijskom smislu, krila asociraju na anđele. Da li ste i vi među njima?

Neki smatraju da tetovaža krila asociraju i na osobu koju ste voleli a koja je preminula, predstavljaju vašu veru, podsećaju vas da umete da se izborite sa svim strahovima i preprekama. Budući da krila nemaju samo anđeli, već i ptice i insekti. Zbog toga su krila sjajan izbor za svakoga ko istinski voli prirodu i sve njene kreacije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pero – kontradiktornost koju pero simbolizuje je neobična, mada logična. Dok, s jedne strane predstavlja smrt ili gubitak, s druge strane označava rođenje i sreću. Naravno, to sve zavisi od toga kako vi doživljavate pero i šta vama ono znači.

Takođe, kada se odlučite za takvu tetovažu, vrlo je važno i kojoj ptici to pero pripada, pa je prethodno istraživanje poželjno, ako ne i neophodno. Elegancija, nežnost, šarenilo,… samo su neke asocijacije na pero. Ali, kao i krila, predstavljaju slobodu.

 

 

Sponzor teksta:

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*