Značenje tetovaža: PAS

Značenje tetovaža: PAS

Mnogi od nas već imaju ili planiraju da urade tetovažu psa. Generalno, ovo je jedan od najčešćih motiva koji završe naslikani na našoj koži. To se najčešće odnosi na ljubimce koje imamo ili koje smo nažalost izgubili, ali da li ste znali da postoji mnoštvo značenja koja tetovaža psa poseduje?

Dakle, kao što smo konstatovali, topao pogled čupavaca, koji nas gleda s nekog mesta na našem telu, obično je uspomena na prijatelja koji je otišao s one strane duge. Ipak, ono što je interesantno u svemu je što se psi smatraju stražarima na kapijama iza kojih se nalaze drugi svetovi…

U staroregipatskim, keltskim, grčko-rimskim i drugim mitovima, pas predstavlja neku vrstu vodiča duša u podzemne svetove ili pak duhovnog vodiča, saveznika ljudske duše koju vodi iz materijalnog u nematerijalni svet.

Da li se ponekad osećate kao da ste jednom nogom unutar ovozemaljskog života a drugom ste stupili u neku efemernu stvarnost? Možda tetovaža psa može da učvrsti taj osećaj starateljstva i zaštite nad vašom dušom, kako se krećete kroz velove stvarnosti i ličnih doživljaja.

Po šamanskoj mudrosti (kao i keltskoj mitologiji), pas se povezuje sa silama šume. Ovde naše voljene kanide vidimo kao vešte i pametne vodiče u divljni. Srčan, snažan i nesalomiv u nastojanju da nas vodi kroz mračnu i beskrajnu mističnu teritoriju, pas je nenadmašan u toj ulozi. Psi su savršeni kompanjoni u bilo kakvoj vrsti putovanja, bilo da je ono spiritualno, fizičko ili emocionalno. Tetovaža psa može biti sjajan način da taj koncept vođstva prenesete u stvaran svet, dok se krećete mračnim, nepredvidivim šumama života.

U azijatskom simbolizmu, pas se smatra donosiocem dobre sreće. Kinezi ga smatraju simbolom prosperiteta, taličnosti, poslušnosti i prijateljstva. Što se drugih atributa tiče, tu su filantropija i empatija. Ukoliko vam je potrebno malo sreće ili jačanja pozicije u društvu, tetovaža psa može biti sjajan podsetnik na aspekte kojima stremite.

Konkretna simbolika tetovaže psa:

 • Samopouzdanje
 • Vernost
 • Snaga
 • Timski rad
 • Društvenost
 • Prijateljstvo
 • Poslušnost
 • Zaštita
 • Hrabrost
 • Inteligencija
 • Vođstvo
 • Odlučnost
 • Poštenje
 • Percepcija
 • Starateljstvo

Psi, odnosno tetovaže pasa, mogu se povezati kako s lunarnim tako i solarnim kvalitetima u okviru neke slikovite demonstracije na vašoj koži.

Mesečevi psi:

Kao stvorenja povezana s mesecom, psi nas podsećaju da se krećemo sinhronizovano sa senkama u našem okruženju. Mesečevi psi takođe traže od nas da svoje ja prepustimo onom nepripitomljenom, divljem aspektu naše ličnosti. Oni zavijaju na mesec, vode ljubav s mesečevom svetlošću. Poludite od lunarne požude! Psi to rade, tako da to može i onaj četvoronožac unutar vas. Dakle, tetovaža „mesečevog psa“ može naglasiti potrebu da se otkačite od vladajućeg komformizma i budete deo prirode.

Sunčevi psi:

Ovi psi nas podsećaju na našu vitalnost, snagu i hrabrost. Psi povezani sa Suncem su takođe svetao simbol ličnog izraza i jasne komunikacije. Brojne kulture su pse regrutovale za rad u poljima kao i učešće u bitkama i ratovima (što je takođe povezano s toplinom sunca). Ako želite da pojačate hrabrost i/ili ciljate na svetlošću okupan lični izraz, tetovaža sunčanog psa bi mogla da bude vaš znak.

Boja vaše tetovaže psa takođe priča svoju sopstvenu priču. Beli psi simbolizuju pročišćenje, vedrinu, vrlinu i izdržljivost. Crveni psi prenose poruku muževnosti i osećaja pobede u ličnim borbama. Crni psi poseduju lunarnu notu i poznati su goniči grčke boginje smrti i vradžbina, Hekate. Po ovom mitu, crni psi su jahači senki, koji nemaju strah da odvažno uđu na mračna mesta. Ujedno, simbolizuju čuvarski, zaštitnički aspekt.

Psi se takođe smatraju životinjskim isceliteljima sa svetom vodom u keltskoj mitologiji, gde često poseduju isceliteljske i pročišćavajuće moći. Naši četvoronožni prijatelji se takođe prikazuju sa starogrčkim bogom zdravlja Asklepijem, sinom Apolonovim, jer se smatralo da imaju neverovatne isceljujuće sposobnosti. Stari narodi su posmatrali pse kako neguju sopstvene rane (lizanjem), u čemu su imali izvanredne rezultate. Da li ste iscelitelj? Šamanska mudrost  vas ohrabruje da prizovete psa u vašu praksu lečenja, jer će vas ovo stvorenje usmeravati ka ostvarenju boljih rezultata.

 

 

Tetovaža psa takođe može da posluži kao dinamički izraz vaše moći i želje da lečite druge i sebe.

Dakle, jasno je do koje mere pas poseduje kompleksnu i duboku simboliku, tako da nimalo ne čudi što je jedan od najpopularnijih motiva u svetu tetoviranja.

 

Sponzori teksta:

Kupi i Pročitaj knjigu, postani mudar!!!

   

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*