Značenje tetovaža – TROUGAO

Značenje tetovaža – TROUGAO

Dok tetovaža trougla može izgledati jednostavno u početku, zapravo postoji širok broj značenja iza ovog dizajna. Trouglovi imaju tri strane, tako da su često korišćeni da predstavljaju hrišćanstvo – Svetog Duha, Oca i Sina – predstavlja ih svaka tačka, pa se tetovaže trougla često koriste za označavanje navedenog.

Foto: HOWTO

Osim svetog trojstva, trokutna tetovaža je korišćena kako bi predstavljala niz drugih trojica. Neki od najpopularnijih primera su:

– istina, moć i ljubav

– prošlost, sadašnjost i budućnost

– misli, osećanje i emocija

– um, telo i duh

– stvaranje, očuvanje i uništenje

– voštani mesec, usporeni mesec, pun mesec

– majka, otac i dete.

U hrišćanstvu, trokutno značenje tetovaža može se koristiti za predstavljanje sveobuhvatnog oka, a obično je nacrtano kao oko unutar trougla koji je okružen svetlom.

Za Grke, trokutani su mislili da predstavljaju vrata. Zbog toga su trouglovi često korišćeni za simbolizovanje polariteta koji su otvorili put do veće mudrosti.

Foto: Quora

U međuvremenu, keltska kultura koristi trougao u keltskim čvorovima i triničkim dizajnom.

U numerologiji, tri je mistični moćni broj. Jedinica označava silu, dvojka simbolizuje otvaranje, dok trojka predstavlja mudrost koju stvaraju jedan i dva zajedno.

Smatra se da trouglovi datiraju pre nego što je pisana istorija. U prirodi se nalaze trouglovi u oblicima životinja i drveća. Ima samo smisla da je predistorijski čovek usvojio ovaj oblik za svoje rane slike i tetovaže.

Foto: Tattoo-Journal.com

Iako dizajn trougla simbolizuje njegovo značenje, orijentacija može biti i indikacija onoga što to znači. Kada trougao pokazuje na gore, to može značiti:
– solarni
– aktivno
– gore
– muško
– otac
– shakta

Trougao koji je usmeren na dole može značiti:
– žensko ili ženstvenost
– majku
– pećinu
– pasivnost
– dole
– lunar
– shakti

Kada su dva trougla spojena, može se koristiti za demonstriranje čovečanstva. Često trokutne tetovaže su takođe simboli kreativnosti i jednostavnosti.

Druga značenja tetovaže uključuju osvetljenje, proporciju, harmoniju i integraciju. Kao jedan od najstarijih simbola u postojanju, trouglovi imaju niz značenja i mogu se koristiti u skoro svakom dizajnu tetovaža.

 

 

Sponzori teksta:

Kupi i Pročitaj knjigu, postani mudar!!!
                          

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*