Značenje tetovaža – žabe, gejmerske

1. Žaba – od drevnih vremena žabe su predstavljale kao simboli sreće i sigurnog putovanja.

U srednjovekovnoj Evropi žabe su smatrane znakom đavola, pojavljuju se u Šekspirskom Magbetu pored veštica. U plemenskoj kulturi, žaba je bila simbol obnavljanja i transformacije. U keltskoj ulozi, žaba predstavlja čišćenje i lekovito svojstvo vode. Kao dizajn tetovaža, keltska žaba simbolizira obnovu i preporod.

Žaba je poznata i kao egipatska boginja plodnosti, obilja i sreće. Tokom istorije, žabe predstavljaju širok spektar vrednosti, od mira i ljubavi do bolesti i zla.

2. Gejmerski simboli – u današnje vreme video igrice sve više uzimaju maha, te nije čudno što mnogi tetoviraju neke junake ili simbole iz svojih omiljenih igara. Oni koji žive u tom virtuelnom svetu i vode neke svoje bitke, najbolje znaju šta za njih znači tetovaža junaka koju su odabrali. Mnogi, stoga, tetoviraju lik Aša Kečama i Pikačua iz Pokemona, što predstavlja svojevrsnu emotivnu statiku.

Tattoo cover up © Imgur

S druge strane, ljubitelji Simsa se najpre odluče za tetoviranje Zelenog dijamanta koji predstavlja onog ko je glavni i kontroliše nekog igrača. Hilian Krest je jedna od mnogih popularnih tetovaže Zelda, a njegov dizajn predstavlja arhaičnu pticu, poznatu kao “Loftving”, a pojavljuje se na nekoliko važnih mesta širom virtuelnog sveta Zelde. Loftving je simbol božanske zaštite koju je odobrila boginja Hilia, a greben pripada čarobnoj rasi ljudi u svetu igre. Za proslavu dugog života, herojskog duha hilijanskih naroda, ovi specijalni grebeni često se prikazuju u tetovažama.

Mario je glavna ikona svih Super Mario igara, a poznat je po svojoj izvanrednoj sposobnosti da skoči. Mario je italijansko-američki vodoinstalater koji je najraznovrsniji od svih likova i poznat je kao “Jack of all Trades”. Takođe, Pac-Man karakteriše zabavan lik, a sam Pac-Man je veoma popularna tetovaža. Oosba koja ovo istetovira, smatra se porodičnim čovekom sa dobrim apetitom. Igra Tetris sastavljena je od Tetromina koji su blokovi sastavljeni od četiri kvadratne komponente i dolaze u različite konfiguracije koje se moraju uklapati sa blokovima na dnu ekrana.

 

 

Sponzor teksta:

Kupi i Pročitaj knjigu, postani mudar!!!

   

Prethodni
Sledeći

Tagovi:

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.


*